Rantalan sauna

Internetpalvelut
11/2021

Projektissa luotiin perinteikkäälle Rantalan Saunalle heidän tyyliinsä sopivat verkkosivut. Sivuston graafinen tyyli suunniteltiin pelkistetyksi ja skandinaavisen jämäkäksi. Liittyyhän Rantalan Saunan historiaan jo niin isoja nimiäkin. Lisäksi suunniteltiin ja toteutettiin valo- ja videokuvaukset.

Rantalan talon viereen joen rannalle, rakennettiin virkailijasauna vuonna 1961. Saunan suunnitellut arkkitehti kutsui sitä Terassitalon jatkeeksi, josta sen ulkomuoto on saanut inspiraationsa. Sen on suunnitellut Alvar Aallon toimistossakin työskennellyt arkkitehti Kristian Gullichsen. Gullichsen on palkintoja haalinut, ja uraa uurtanut suomalainen modernisti, joka vaikutti suuresti 1900-lopun arkkitehtuuriin.

Kristian Gullichsen on Harry ja Maire Gullichsenien poika. Harry Gullichsen oli A. Ahlström Osakeyhtiön johdossa 1932-1954. Maire Gullichsen (os. Ahlström) oli Antti Ahlströmin lapsenlapsi. Hän oli todellinen taiteen mesenaatti ja liikemies, hän oli mukana muun muassa perustamassa Artekia Alvar ja Aino Aallon kanssa.

http://rantalansauna.fi