PKV ReBranding

Graafinen suunnittelu
08/2020

Yrityksen visuaalisen olemuksen ja logon uusiminen tulee eteen jossain vaiheessa jokaiselle yritykselle. On hyvä katsoa graafisia elementtejä uusin silmin aina silloin tällöin. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka yrityksen henkilöstö näkee logon ja elementit päivittäin useastikin ja saattaa jopa kyllästyä niihin, asiakkaat näkevät näitä elementtejä vähemmän ja tunnistavat yrityksesi viestinnän vain kun se on yhdenmukaista.

Vanha PKV logo

Paneliankosken Voima Oy:n rebränding projektissa uusittiin logoa hienovaraisesti. Vanhat patoluukut pidettiin ja lisättiin uusiutuvan aurinkoenergian visuaalinen elementti, aurinkokennot. Logon fontti vaihdettiin selkeän ajattomaksi. Monien kokeilujen jälkeen fontiksi valikoitui Termina-fontti. Kirjaimet PKV osoittautuivat haastavaksi paketiksi saada visuaalinen kokonaisuus näyttämään yhtenäiseltä  kaukaakin katsottuna.

Myös PKV:n värit määriteltiin uudelleen. Energinen aurinko (keltaoranssi) ja sähköisen sininen ovat nyt PKV:n brändivärit. Logon suunnitteluun kuuluu aina myös miettiä mahdolliset käyttökohteet, joten logosta on hyvä tehdä eri versioita eri käyttötarkoituksiin. PKV:n logosta tehtiin kaikkiaan 80 versiota! Yllättävän monta, moni varmaan miettii, mutta kun ajatellaan että logoa käytetään monin eri tavoin; sitä brodeerataan, painetaan, leikataan tarroiksi, käytetään verkossa ja esityksissä, vaaka- ja pystyversioina ja vielä yksi- tai nelivärisenä sekä Pantone-värein määriteltynä, täytyy logosta toteuttaa tilaajalle useita versioita.

Värit

Logon käyttömahdollisuuksista toteutettiin myös malleja miten sitä käytetään esim. autoissa, käyntikorteissa, verkossa ja myös lippalakissa, kynässä ja paidassa.

Projektissa päätimme heti aluksi lähestyä työtä hiukan eri tavalla. Päätimme tallettaa kaikki suunnittelun välivaiheet myös videolle. Koostimme suunnittelutyöstä ns. menevän musiikkivideon, joka kertoi olennaisen ja asiakas näki nopeasti mikä toimii ja mikä ei. Lopulta olemme asiakkaan kanssa lopputulokseen hyvin tyytyväisiä.

Fontti

Pete-Jukka Rinteelä
Graafinen suunnittelija
P-J Graphics Oy


P-J Graphics Oy on visuaalisen viestinnän toimeksiantoihin keskittyvä suunnittelutoimisto Eurassa – jo vuodesta 1999.